Alt fra mormormad til eksperimenter med sous vide og grill opskrifter!

Gulerodskage med skumfidusblomster

Gulerodskage med skumfidusblomster

Denne kage bragte stor lykke hos den yngste af pigerne og hendes klassekammerater, da der skulle fejres 7 års fødselsdag. Kravet til kagen var, at der ikke må være chokolade (da en af kammeraterne ikke kan lide chokolade) eller mælkeprodukter i (da der er en mælkeallergiker i klassen). Så derfor lavede vi Mormors gode gulerodskage. Vi fjernede kanterne, så vi kunne skære nogle pæne firkantede stykker, og så bliver der ca. 40 stykker kage. Vi skulle bruge 25 stykker, så resten af kagen er røget i fryseren, så vi har kagerester til romkugler. Men man kan også sagtens fryse kagen og tage den op, hvis der kommer gæster.

Kagen blev pyntet med hvid glasur og skumfidusblomster.

Mens kagen køler af, laves skumfidusblomsterne.

Pynt

  • 200 g. små/mini skumfiduser
  • lidt vand i et glas

Væd en skumfidus hele vejen rundt på siden. Tag derefter en anden skumfidus og væd med lidt vand på den ene side, som sættes fast på den skumfidus, der er blevet vædet hele vejen rundt. Fortsæt med endnu en skumfidus, indtil der er lavet en blomst. Pres lidt sammen på siderne af blomsten og stil den til at tørre. Vores piger på 7 og 8 år har lavet blomsterne, efter at de havde fået vist, hvordan det skulle gøres.

Hvid glasur

  • ca. 100 g Flormelis
  • En lille smule vand

Hæld Flormelisen i en skål og kom meget lidt vand i og rør rundt. Det skal være en fast masse. Hvis det er for flydende, så er det svær at styre og vil komme ned af siderne på kagen. Skær gulerodskagen i kvadratiske stykker og smør glasuren på toppen af kagen, og sæt derefter en blomst på. Når glasuren er tør, sidder blomsten fast.

 

Følg og like os gerne på:


0 thoughts on “Gulerodskage med skumfidusblomster”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*