Fyld til 1 pizza.
- 2-3 mellem kartofler
- ½ pk. Gorgonzola
- 1-2 spsk. pesto
- Olie
- Salt
Lav pizzadejen om morgenen eller aftenen før. Hvis du bruger en pizzasten, tændes ovnen en times tid eller 2, før I skal spise for, at stenen bliver godt varm – tænd ovnen på maks grader. Lav din pesto så den kan trække. Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver med fx. en kartoffelskræller eller mandolinjern. Læg kartoffelskiverne i koldt vand for at trække stivelsen ud. Skift gerne vand et par gange. Ca. 20 min før I skal spise: Rul delen tyndt ud og fordel pestoen på bunden. Bræk gorgonzolaosten i små stykker og fordel på pizzaen. Læg herefter kartoffelskiverne i et jævnt lag, så hele pizzaen dækkes. Slut af med at dryppe lidt olie udover kartoflerne. Bag pizzaen i ovnen i 8-10 min. Drys pizzaen med lidt salt inden servering.