Alt fra mormormad til eksperimenter med sous vide og grill opskrifter!

Mormors gode gulerodskage

1 bradepande

  • 6 dl rørsukker
  • 4 dl rapsolie
  • 8 æg
  • 9 dl mel
  • 2 tsk vaniljesukker med top
  • 4 tsk bagepulver med top
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk kanel
  • 1 kg gulerødder
  • Evt. lidt vand

Smørcreme

  • 600 g smør
  • 1 kg flormelis
  • 8 tsk vaniljesukker med top
  • 800g Philadelphia naturel flødeost

Rørsukker og olie piskes sammen. Et æg tilsættes ad gangen, mens der piskes. Mel, vaniljesukker, bagepulver, salt, natron og kanel blandes sammen og sigtes i dejen. Gulerødderne skrælles og rives fint. De fintrevne gulerødder og gulerodssaften røres i dejen. (Er gulerødderne ikke så saftige, tilsættes vand efter et behov. Hvis gulerødderne er meget tørre, tilsættes ca 1/2 dl vand.) Bradepanden sættes ind i en forvarmet ovn på 200gr i 30-35 min. Da ovne er forskellige, bør man tjekke, om kagen er færdig efter ca 25 min.

Smørret tages ud af køleskabet i god tid, så det er blødt, når cremen skal laves. Flormelis og vaniljesukker blandes sammen og sigtes i en skål. Smør og flødeost puttes i skålen, og det hele piskes sammen. Smør cremen på den afkølede kage.

Følg og like os gerne på:


1 thought on “Mormors gode gulerodskage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*