1 bradepande
- 6 dl rørsukker
- 4 dl rapsolie
- 8 æg
- 9 dl mel
- 2 tsk vaniljesukker med top
- 4 tsk bagepulver med top
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk natron
- 1 tsk kanel
- 1 kg gulerødder
- Evt. lidt vand
Smørcreme
- 600 g smør
- 1 kg flormelis
- 8 tsk vaniljesukker med top
- 800g Philadelphia naturel flødeost
Rørsukker og olie piskes sammen. Et æg tilsættes ad gangen, mens der piskes. Mel, vaniljesukker, bagepulver, salt, natron og kanel blandes sammen og sigtes i dejen. Gulerødderne skrælles og rives fint. De fintrevne gulerødder og gulerodssaften røres i dejen. (Er gulerødderne ikke så saftige, tilsættes vand efter et behov. Hvis gulerødderne er meget tørre, tilsættes ca 1/2 dl vand.) Bradepanden sættes ind i en forvarmet ovn på 200gr i 30-35 min. Da ovne er forskellige, bør man tjekke, om kagen er færdig efter ca 25 min.
Smørret tages ud af køleskabet i god tid, så det er blødt, når cremen skal laves. Flormelis og vaniljesukker blandes sammen og sigtes i en skål. Smør og flødeost puttes i skålen, og det hele piskes sammen. Smør cremen på den afkølede kage.
1 thought on “Mormors gode gulerodskage”